26 Ocak 2011 Çarşamba

keşke filmin adını da hatırlayabilseydim...

- basit olmak her zaman o kadar da basit değildir.
- basit olmamız gerekmiyor. kompleks yaratıklarız. basit insanla gerizekalı arasındaki sınır nerede söylesene?
- bunun basit bir cevabı yok.
- kızkardeşim kavgaya ne gerek var diyor. sadece aptallar hayatı zorlaştırır. problem yaratan şeylerden uzak durun. gaz sobası odun sobasından iyidir. sadece düğmeyi çevirirsin. daha güvenli daha kolay.dünyadaki en basit adamla evli. onun için hayatınınerkeği. adam kekeme."Mmmmmarie.." bu ona göre bi aşk şarkısı
- anlayabiliyorum ismine melodik bir hava veriyor.
....
 - bana jasper johns'un kolasını hatırlattı.yani bir objeyi alırsın onu müzeye koyarsın ve insanların ona bakış açısını değiştirirsin. artık önemli olan obje değil bizim onu algılayışımızdır. bana doğru gibi geliyor.
- adın jasper johns ise bunu yapabilirsin.
- adın marie ise de bunu yapabilirsin. yani kocasına bakışı onun değerini değiştiriyor. şu selvilere bak. çok güzeller, eşsizler. birbirinin aynısı iki selvi görmen imkansız. çok yaşılar, bana birisi onların bin yıllık olsuğunu söylemişti. orjinallik, güzellik, işlevsellik, sanat eserinin tanımı.  tek fark, onların bir galeride değil de dışarıda, arazide olmaları. hiç kimse onlara yeterince dikkat etmiyor.
- bu iyi fikirmiş. neden kitabına koymadın?
- tek bir kitapta herşeyi birden koyamazsın. başka bir kitaba koymayı denerim olur biter. "selviler ve sanatın anlamı"... belki de koymam..

2 yorum:

  1. sayın Zula. takipçiniz olarak hep aynı yazıları takip ediyoruz. başka yazılar da takip etmek istiyoruz. lütfen hayatınızdan bizi haberdar ediniz istirham ederiz.
    bir dost.

    YanıtlaSil
  2. alışamadım buraya yau :)

    YanıtlaSil